Career Press Suppliers
Career Press Suppliers

Adatvédelmi szabályzat

Verzió: 08.10.2021

1. Az adatvédelem áttekintése

Általános tudnivalók

A következő információk segítségével egyszerűen átláthatja, hogy mi történik a személyes adataival, amikor meglátogatja a webhelyünket. A „személyes adatok” fogalma minden olyan adatot magában foglal, amellyel Ön személy szerint azonosítható. Az adatvédelem témájában részletes információkat olvashat az Adatvédelmi nyilatkozatunkban, amelyet a jelen példány alatt mellékeltünk.

Adatrögzítés a webhelyen

Ki a felelős fél a webhelyen zajló adatrögzítésért (vagyis ki az „adatkezelő”)?
A webhelyeken található adatokat a webhely üzemeltetője kezeli, akinek az elérhetősége a jelen Adatvédelmi szabályzat „Tájékoztatás a felelős felekről (az általános adatvédelmi rendelet szóhasználatában az »adatkezelő«)” című szakaszában tekinthető meg.

Hogyan rögzítjük az Ön adatait?
Adatait annak eredményeként gyűjtjük, hogy Ön megosztja azokat velünk. Idetartozhatnak például azok az információk, amelyeket a kapcsolatfelvételi űrlapunkon ad meg.
A többi adatot az informatikai rendszereink rögzítik automatikusan, vagy azt követően, hogy Ön hozzájárult a rögzítésükhöz a webhely meglátogatása során. Az adatok elsősorban technikai információkat foglalnak magukban (pl. webböngésző, operációs rendszer vagy a webhely meglátogatásának időpontja). Ezeket az információkat automatikusan rögzítjük, amikor Ön felkeresi a webhelyet.

Mi az adatfelhasználás célja?
Az információk egy részét azért hozzuk létre, hogy garantáljuk a webhely hibáktól mentes működését. Más adatokat az Ön felhasználói mintáinak elemzésére használhatunk fel.

Milyen jogokkal rendelkezik az adatai vonatkozásában?
Bármikor jogában áll díjmentesen tájékoztatást kapni az archivált személyes adatai forrásáról, címzettjeiről és a felhasználásuk céljáról. Ezenkívül jogában áll az adatai helyesbítését vagy törlését kérni. Ha hozzájárult az adatok kezeléséhez, lehetősége van bármikor visszavonni a hozzájárulását, ami az adatok mindennemű jövőbeli kezelését érinti. Ezenkívül jogában van áll azt kérni, hogy adatainak kezelését csak bizonyos körülményekre korlátozzuk. Emellett jogában áll panaszt benyújtani az illetékes felügyelő hatóságnál.
Forduljon hozzánk bizalommal, ha valamilyen kérdése merül fel ezzel, vagy más adatvédelmi témákkal kapcsolatban.

Elemzési eszközök és harmadik felektől származó eszközök

Előfordulhat, hogy böngészési mintáit elemezzük statisztikai célokból, amikor meglátogatja ezt a webhelyet. Az ilyen elemzéseket elsősorban úgynevezett elemzési programok segítségével végezzük.
Az elemzési programokról részletesebben is tájékozódhat alább az Adatvédelmi nyilatkozatunkban.

2. Üzemeltetés

Külső üzemeltetés
A webhelyet külső szolgáltató üzemelteti (üzemeltető). A webhelyen gyűjtött személyes adatok tárolása az üzemeltető kiszolgálóin történik. Ezek többek között IP-címeket, kapcsolatfelvételi kérelmeket, metaadatokat és üzeneteket, szerződéssel kapcsolatos információkat, elérhetőségeket, neveket, weboldal-látogatásokat, valamint egyéb, webhelyen keresztül létrehozott adatokat foglalhatnak magukban.
Az üzemeltetőt a potenciális és meglévő ügyfeleinkkel fennálló szerződés teljesítése céljából használjuk (általános adatvédelmi rendelet, 6. cikk (1) bekezdés b) pont) azon jogos érdekünkből adódóan, hogy egy professzionális szolgáltató biztonságosan, gyorsan és hatékonyan biztosítsa az online szolgáltatásainkat (általános adatvédelmi rendelet, 6. cikk (1) bekezdés f) pont).
Az üzemeltető csak olyan mértékben kezeli az adatokat, amelyre feltétlenül szükség van ahhoz, hogy eleget tegyen a teljesítési kötelezettségeinek, valamint kövesse az adatok kapcsán általunk megadott utasításokat.

3. Általános tudnivalók és kötelezően biztosítandó információk

Adatvédelem
A webhely és annak oldalainak üzemeltetői rendkívül komolyan veszik az Ön személyes adatainak védelmét. Ennélfogva személyes adatait bizalmas adatként kezeljük a hatályos adatvédelmi jogszabályokkal és a jelen Adatvédelmi nyilatkozattal összhangban.
A webhely minden egyes használatakor különféle személyes adatokat gyűjtünk. A személyes adatok olyan adatokat foglalnak magukban, amelyekkel Ön személy szerint azonosítható. A jelen Adatvédelmi nyilatkozat kifejti, hogy milyen adatokat gyűjtünk, és milyen célra használjuk ezeket. Ezenkívül azt is tárgyalja, hogy milyen célból gyűjtjük az információkat.
Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy az adatok interneten (pl. e-mailen) keresztüli továbbítása esetében biztonsági rések fordulhatnak elő. Az adatok számára nem lehet teljes körű védelmet nyújtani a harmadik felek általi hozzáféréssel szemben.

Tájékoztatás a felelős felekről (az általános adatvédelmi rendelet szóhasználatában az „adatkezelő”)
A webhely adatkezelője:

Dr. Fritz Faulhaber GmbH & Co. KG
Daimerstrasse 23/25
D-71101 Schönaich
Telefonszám: +49 7031 638 0
E-mail-cím: info[at]faulhaber.de

Az üzleti partnerek, jelentkezők és a munkavállalók személyes adatainak kezeléséért felelős adatkezelő a Dr. Fritz Faulhaber Group illetékes vállalata:

Az adatkezelő az a természetes személy vagy jogalany, aki/amely önállóan vagy másokkal közösen döntéseket hoz a személyes adatok kezelésének céljáról, valamint az idevágó erőforrásokról (pl. nevek, e-mail-címek, címek stb.).

A tárolás időtartama

Hacsak a jelen adatvédelmi szabályzat nem rendelkezik konkrétabb tárolási időszakról, személyes adatait addig őrizzük meg, ameddig érvényét nem veszti a cél, amelynek okán összegyűjtöttük azokat. Ha jogos kérelmet küld nekünk az adatai törlésével kapcsolatban, vagy visszavonja az adatkezeléssel kapcsolatos hozzájárulását, adatait töröljük, hacsak nincs egyéb, jogilag engedélyezhető okunk arra, hogy tároljuk a személyes adatait (pl. adóügyi vagy kereskedelmi jogszabályokban szereplő adatmegőrzési időszakok); utóbbi esetben a törlésre azután kerül sor, hogy mindez okafogyottá válik.

Adatvédelmi tisztviselő és adatvédelmi kapcsolattartó

Adatvédelmi kapcsolattartó (Dr. Fritz Faulhaber-Group).

Dr. Fritz Faulhaber GmbH & Co. KG
- Adatvédelem -

Daimerstrasse 23/25
D-71101 Schönaich
E-mail-cím: data-privacy[at]faulhaber.com

Tudnivalók az USA-ba és más, nem uniós országokba történő adattovábbításról
Többek között az Egyesült Államokban, vagy más, adatvédelmi szempontból nem biztonságosnak nyilvánítható, nem uniós országokban található vállalatok eszközeit használjuk. Ha ezek az eszközök aktívak, személyes adatait esetlegesen továbbíthatjuk ezekbe a nem uniós országokba, és ott feldolgozhatják azokat. Felhívjuk a figyelmét, hogy ezekben az országokban nem garantálnak az EU-éhoz hasonló adatvédelmi szintet. Az USA-beli vállalatok például kötelesek személyes adatokat kiadni a biztonsági hatóságoknak, és Önnek mint érintettnek nem áll módjában pereskedni, hogy megvédje magát a bíróságon. Ennélfogva nem zárható ki, hogy USA-beli ügynökségek (például a Titkosszolgálat) feldolgozzák, elemzik és maradandóan archiválják az Ön személyes adatait megfigyelési célokból. E feldolgozási tevékenységekre nincs kihatásunk.

Az adatok kezeléséhez való hozzájárulás visszavonása
Számos adatkezelési tranzakcióra kizárólag akkor kerülhet sor, ha Ön kifejezetten a hozzájárulását adja ehhez. Ön bármikor bármely hozzájárulását visszavonhatja. Ez nem érinti a hozzájárulás visszavonását megelőző adatgyűjtés jogszerűségét.

Az adatok gyűjtésével kapcsolatos tiltakozáshoz való jog különleges esetekben; a közvetlen hirdetésekkel kapcsolatos tiltakozáshoz való jog (általános adatvédelmi rendelet, 21. cikk)
AMENNYIBEN AZ ADATOKAT AZ ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI RENDELET 6. CIKKÉNEK (1) BEKEZDÉSE E) VAGY (F) PONTJA ALAPJÁN KEZELIK, BÁRMIKOR JOGÁBAN ÁLL TILTAKOZNI A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE ELLEN AZ ÖN SAJÁTOS HELYZETÉBŐL ADÓDÓAN. EZ VALAMENNYI, AZ EMLÍTETT RENDELKEZÉSEKEN ALAPULÓ PROFILALKOTÁSI TEVÉKENYSÉGRE IS ALKALMAZANDÓ. TEKINTSE MEG A JELEN ADATVÉDELMI NYILATKOZATOT, HOGY MEGHATÁROZZA, MI KÉPEZI AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJÁT. HA PANASZT NYÚJT BE, NEM KEZELJÜK TOVÁBB A KÉRDÉSES SZEMÉLYES ADATOKAT, HACSAK NEM TUDJUK BIZONYÍTANI, HOGY AZ ADATOK KEZELÉSÉT OLYAN KÉNYSZERÍTŐ EREJŰ JOGOS OKOK INDOKOLJÁK, AMELYEK ELSŐBBSÉGET ÉLVEZNEK AZ ÖN ÉRDEKEIVEL, JOGAIVAL ÉS SZABADSÁGAIVAL SZEMBEN, VAGY HA A KEZELÉS CÉLJA JOGOK ELŐTERJESZTÉSE, ÉRVÉNYESÍTÉSE ÉS VÉDELME (TILTAKOZÁS AZ ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI RENDELET 21. CIKKÉNEK (1) BEKEZDÉSE ALAPJÁN).

HA SZEMÉLYES ADATAINAK KEZELÉSÉT KÖZVETLEN HIRDETÉSI TEVÉKENYSÉGBEN VALÓ RÉSZVÉTEL INDOKOLJA, BÁRMIKOR JOGÁBAN ÁLL TILTAKOZNI AZ ÉRINTETT SZEMÉLYES ADATOK ILYEN JELLEGŰ HIRDETÉS CÉLJÁBÓL TÖRTÉNŐ KEZELÉSE ELLEN. EZ A PROFILALKOTÁSRA IS ALKALMAZANDÓ, AMENNYIBEN AZ ILYEN JELLEGŰ KÖZVETLEN HIRDETÉSHEZ KAPCSOLÓDIK. TILTAKOZÁS ESETÉN SZEMÉLYES ADATAIT A KÉSŐBBIEKBEN NEM HASZNÁLJUK KÖZVETLEN HIRDETÉSI CÉLOKRA (TILTAKOZÁS AZ ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI RENDELET 21. CIKKÉNEK (2) BEKEZDÉSE ALAPJÁN).

Az illetékes felügyelő hatóságnál való panasztételhez fűződő jog
Az általános adatvédelmi rendelet megsértése esetén az érintetteknek jogukban áll panaszt benyújtani a felügyelő hatóságnál, és különösen az általános lakóhely, munkahely vagy az állítólagos jogsértés helyszínéül szolgáló hely szerinti tagállamnál. A panasztétel lehetősége más, jogorvoslatként rendelkezésre álló adminisztratív vagy bírósági eljárások meglététől függetlenül fennáll.

Az adathordozhatósághoz való jog
Önnek jogában áll kérelmezni, hogy adjunk át Önnek vagy egy harmadik félnek egy elterjedt, gépi olvasásra alkalmas formátumban minden olyan adatot, amelyet automatikusan kezelünk az Ön hozzájárulása alapján egy szerződés teljesítéséhez. Amennyiben Ön az adatoknak egy másik adatkezelőhöz történő közvetlen továbbítását kéri, erre csak akkor van lehetőség, ha az technikailag kivitelezhető.

SSL- és/vagy TLS-titkosítás
A webhely biztonsági okokból, valamint a továbbított bizalmas tartalmak – például megrendelések vagy a nekünk mint a webhely üzemeltetőinek elküldött kérdései – védelme érdekében SSL- vagy TLS-titkosításra szolgáló programot használ. A titkosított kapcsolat onnan ismerhető fel, hogy a böngésző címsora „http://” helyett „https://” lesz, illetve a böngésző címsorában megjeleink egy lakat ikon. Ha az SSL- vagy TLS-titkosítás aktiválva van, a részünkre továbbított adatokat nem tudják harmadik felek elolvasni.

Információkérés az adatokról, valamint az adatok helyesbítése és törlése
Az alkalmazandó jogszabályi rendelkezések hatókörén belül jogában áll bármikor tájékoztatást kérni az archivált személyes adatairól, azok forrásáról, valamint a címzettekről, illetve az adatok kezelésének céljáról. Ezenkívül jogában áll az adatai helyesbítését vagy törlését kérni. Bármikor nyugodtan hozzánk fordulhat, ha kérdése merül fel ezzel a témával, vagy általában véve az adatvédelemmel kapcsolatban.

A kezelés korlátozásának kéréséhez való jog
Jogában áll korlátozásokat kérni az Ön személyes adatainak kezelésével kapcsolatban. Bármikor felkereshet minket ez ügyben. Az adatkezelés korlátozásának kéréséhez való jog a következő esetekre vonatkozik:
Ha vitatja az általunk archivált adatok helytállóságát, jellemzően némi időre van szükségünk ahhoz, hogy ellenőrizzük ezt az állítást. A vizsgálat ideje alatt jogában áll arra kérni minket, hogy korlátozzuk a személyes adatai kezelését. Ha a személyes adatok kezelését jogszerűtlen módon intéztük, lehetősége van arra, hogy az adatok törlésének kérelmezése helyett az adatok kezelésének korlátozását kérje.
Ha többé nincs szükségünk a személyes adataira, és Önnek jogok gyakorlásához, védelméhez vagy előterjesztéséhez szüksége van ezekre, a személyes adatok törlése helyett jogában áll a személyes adatok kezelésének korlátozását kérni.
Ha az általános adatvédelmi rendelet 21. cikkének (1) bekezdése alapján tiltakozik az adatkezelés ellen, össze kell vetnünk, hogy az Ön vagy a saját jogaink esnek-e nagyobb súllyal a latba. Ameddig nem dől el, hogy kinek az érdekei érvényesüljenek, Önnek jogában áll a személyes adatai kezelésének korlátozását kérni. Ha Ön korlátozta a személyes adatai kezelését, ezek az adatok – az archiválásuk kivételével – kizárólag az Ön hozzájárulása alapján, valamint jogok előterjesztése, gyakorlása vagy védelme, vagy egyéb természetes személyek vagy jogalanyok jogainak védelme érdekében, illetve olyan, fontos közérdekre vonatkozó okok miatt kezelhetők, amelyekre Európai Unió vagy az EU egyik tagállama hivatkozott.

4. Adatrögzítés a webhelyen

Cookie-k
Webhelyeinken és oldalainkon az iparágban „cookie” néven ismert technológiát használunk. A cookie-k kis méretű szövegfájlok, amelyek nem okoznak kárt az Ön eszközében. Az eszköz vagy ideiglenesen, egy munkamenet erejéig (munkamenet cookie-k) tárolja a cookie-kat, vagy véglegesen archiválja őket (állandó cookie-k). A munkamenetcookie-k az Ön látogatásának végén automatikusan törlődnek. Az állandó cookie-k archiválva maradnak az eszközén, amíg aktívan nem törli őket, vagy automatikusan el nem távolítja őket az Ön webböngészője. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy harmadik felek cookie-jai tárolódnak az Ön eszközén, amikor meglátogatja a webhelyünket (harmadik felek cookie-jai). Ezek a cookie-k azt teszik lehetővé, hogy részesüljön a harmadik fél bizonyos szolgáltatásainak előnyeiből (pl. fizetési szolgáltatások feldolgozására szolgáló cookie-k).
A cookie-k különféle funkciókat töltenek be. Számos cookie nélkülözhetetlen technikai szempontból, ugyanis a webhelyek bizonyos funkciói nem működnének a cookie-k hiányában (pl. a bevásárlókosár funkció vagy a videók megjelenítése). Más cookie-k például a felhasználói minták elemzésére, vagy promóciós üzenetek megjelenítésére szolgálhatnak. Azok a cookie-k, amelyekre elektronikus kommunikációs tranzakciókhoz (szükséges cookie-k), bizonyos, Ön által használni kívánt funkciók biztosításához (funkcionális cookie-k, például a bevásárlókosár funkcióhoz), vagy a webhely optimalizálásához (például a webes közönséggel kapcsolatos, mérhető elemzési adatokat szolgáltató cookie-k) van szükség, az általános adatvédelmi rendelet 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja alapján kerülnek tárolásra, hacsak nem történik hivatkozás más jogalapra. A webhely üzemeltetőjének jogos érdeke fűződik a cookie-k tárolásához az üzemeltető szolgáltatásainak technikai hibáktól mentes és optimalizált biztosításához. Amennyiben az Ön hozzájárulását kértük a cookie-k tárolásához, az érintett cookie-kat kizárólag a megadott hozzájárulás (általános adatvédelmi rendelet; 6. cikk (1) bekezdés a) pont) alapján tároljuk; ez a hozzájárulás bármikor visszavonható. Önnek lehetősége van arra, hogy úgy állítsa be a böngészőjét, hogy minden alkalommal értesüljön arról, ha cookie-kat helyeznek el az Ön eszközén, és csak bizonyos esetekben engedélyezze a cookie-k elfogadását. Ezenkívül bizonyos esetekben vagy általánosságban is kizárhatja a cookie-k elfogadását, vagy aktiválhatja a törlési funkciót a cookie-k automatikus eltávolításához a böngésző bezárásakor. Ha inaktiválja a cookie-kat, a webhely funkciói korlátozottak lehetnek.
Abban az esetben, ha harmadik felek cookie-jait vesszük igénybe, vagy elemzési célokra használjuk a cookie-kat, külön értesítjük Önt a jelen Adatvédelmi szabályzattal együtt, és adott esetben hozzájárulást kérünk Öntől.

Hozzájárulás a cookie-khoz való hozzájárulás szabályozásával
Saját hozzájárulási technológiát használunk arra, hogy a hozzájárulását kérjük bizonyos cookie-k tárolásához az eszközén, vagy ahhoz, hogy bizonyos technológiákat vegyünk igénybe, továbbá ahhoz, hogy ezeket az adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően dokumentáljuk.

Kiszolgálói naplófájlok
A webhely és annak oldalainak üzemeltetője automatikusan adatokat gyűjt és tárol úgynevezett kiszolgálói naplófájlokban, amelyeket a böngészője automatikusan megoszt velünk. Az adatok a következőket foglalják magukban:

  • A használt böngésző típusa és verziója
  • A használt operációs rendszer
  • A hivatkozó URL-címe
  • A hozzáférő számítógép állomásneve
  • A kiszolgálói lekérdezés időpontja
  • Az IP-cím

Ezeket az adatokat nem vonjuk össze más adatforrásokkal.
Az adatokat az általános adatvédelmi rendelet 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja alapján rögzítjük. A webhely üzemeltetőjének jogos érdeke fűződik az üzemeltető webhelyének technikai hibáktól mentes megjelenítéséhez és optimalizálásához. Ehhez rögzíteni kell a kiszolgálói naplófájlokat.

Kapcsolatfelvételi űrlap
Amennyiben kérdéseket intéz hozzánk a kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül, a kapcsolatfelvételi űrlapon megadott információkat, illetve az azon belül megadott elérhetőségeket tárolni fogjuk a megkeresése kezeléséhez, valamint arra az esetre, ha további kérdéseink merülnének fel. Ezeket az információkat nem osztjuk meg az Ön hozzájárulása nélkül.
Az adatokat az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése b) pontja alapján kezeljük, ha kérése egy szerződés teljesítéséhez kapcsolódik, vagy szerződés előtti intézkedések végrehajtására van szükség. A kezelés minden más esetben a saját, hozzánk intézett kérések eredményes kezelésével kapcsolatos jogos érdekünk (általános adatvédelmi rendelet, 6. cikk (1) bekezdés f) pont) vagy az Ön beleegyezésén (általános adatvédelmi rendelet, 6. cikk (1) bekezdés a)) alapul, ha kértünk ilyet.
A kapcsolatfelvételi űrlapon megadott adatokat addig őrizzük meg, amíg Ön arra nem kér minket, hogy töröljük az adatokat, visszavonja az adatok archiválásához való hozzájárulását, vagy ha az adatok archiválásának célja többé nem aktuális (például azután, hogy megválaszoltuk az Ön kérdését). Mindez a kötelező jogi rendelkezések, különösen a megőrzési időszakok sérelme nélkül történik.

Kérés e-mailen, telefonon vagy faxon keresztül
Amennyiben Ön e-mailben, telefonon vagy faxon keresztül fordul hozzánk, kérését – többek között az abból származó összes személyes adatot (név, kérés) – tárolunk és feldolgozunk a kérése kezelésének céljából. Ezeket az adatokat senkinek nem továbbítjuk az Ön hozzájárulása nélkül.
Az adatokat az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése b) pontja alapján kezeljük, amennyiben a kérése egy szerződés teljesítéséhez kapcsolódik, vagy szerződést megelőző intézkedések végrehajtásához szükséges. Az adatokat minden más esetben a hozzánk intézett kérdések eredményes kezelésével kapcsolatos jogos érdekünk (általános adatvédelmi rendelet, 6. cikk (1) bekezdés f) pont), vagy az Ön hozzájárulása (általános adatvédelmi rendelet, 6. cikk (1) a) pont) alapján kezeljük, amennyiben Ön megadta azt.
A kapcsolatfelvételi kéréseken keresztül számunkra továbbított adatokat addig őrizzük meg, ameddig Ön nem kéri a törlésüket, nem vonja vissza a hozzájárulását a tároláshoz, vagy nem szűnik meg az adattárolás célja (például miután teljesítettük a kérését). Ez nem érinti a kötelező jogszabályi rendelkezéseket, különösen a jogszabályokban szereplő megőrzési időszakokat.

Adatvédelem a FAULHABER portáljain (beszállítói portál, extranet)
Regisztrált a portálunkra? Szeretne beszélni velünk vagy másokkal a termékekről, szolgáltatásokról vagy a megrendelések feldolgozásáról? Személyes adatait erre a célra használjuk fel: Ha felhasználói fiókot hoz létre, megadhat egy felhasználónevet, vagy egy véletlenszerű nevet is Önhöz rendelhetünk. Ezenkívül kötelezően megadandó információkat kérhetünk Öntől. Idetartozhat például az Ön utóneve, vezetékneve és az e-mail-címe. Ha további adatok jelennek meg Önről a szolgáltatási portálon, ezek olyan adatok, amelyeket már ismerünk a folyamatban lévő projekt miatt.
Az Ön által a portálokon keresztül megosztott adatokat addig őrizzük meg, ameddig nem kér minket az adatok törlésére, vissza nem vonja a hozzájárulását a tároláshoz, vagy meg nem szűnik az adattárolás célja (például azután, hogy véget ér a közös együttműködésünk). Ez nem érinti a kötelező jogszabályi rendelkezéseket, különösen a jogszabályokban szereplő megőrzési időszakokat.

5. Elemzési eszközök és hirdetés

Google Címkekezelő
Használjuk a Google Címkekezelőt. A szolgáltató a Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország).
A Google Címkekezelő egy olyan eszköz, amellyel követési és statisztikai célú eszközöket, valamint egyéb technológiákat integrálhatunk a webhelyünkön. A Google Címkekezelő önmagában nem hoz létre egyetlen felhasználói profilt sem, nem tárol cookie-kat, és nem végez önállóan elemzéseket. Mindössze az integrált eszközöket kezeli és futtatja. Ugyanakkor a Google Címkekezelő összegyűjti az Ön IP-címét, amelyet akár a Google Egyesült Államokban található anyavállalata számára is továbbíthat. A Google Címkekezelőt az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése f) pontja alapján használjuk. A webhely üzemeltetőjének jogos érdeke fűződik a különféle eszközök gyors és egyszerű integrációjához és adminisztrációjához a webhely vonatkozásában. Ha idevágó hozzájárulást kértünk Öntől, az adatkezelés kizárólag az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése a) pontja alapján zajlik; a hozzájárulás bármikor visszavonható.

Google Analytics
A webhely a Google Analytics nevű webelemzési szolgáltatás funkcióit használja. A szolgáltató a Google Ireland Limited („Google”) (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország).
A Google Analytics lehetővé teszi a webhely üzemeltetője számára, hogy elemezze a webhely látogatóinak magatartási mintáit. A webhely üzemeltetője e célból különféle felhasználói adatokat kap – ilyenek például a megnyitott oldalak, az oldalon töltött idő, a használt operációs rendszer és a felhasználó forráshelye. Előfordulhat, hogy a Google egy profil keretében összesíti ezeket az adatokat, amelyet az érintett felhasználóhoz rendel a felhasználó eszközén.
A Google Analytics emellett lehetővé teszi, hogy rögzítsük többek között az Ön egér- és görgetési mozdulatait és kattintásait. A Google Analytics modellezési megközelítést alkalmaz az összegyűjtött adatkészletek felnagyítására, és gépi tanulási technológiákat vesz igénybe az adatelemzés keretében. A Google Analytics olyan technológiákat használ, amelyek lehetővé teszik a felhasználó felismerését a felhasználói magatartási minták elemzése céljából (pl. cookie-k vagy ujjlenyomat-beállítás az eszközön). A Google által felhasznált webhelyhasználati információkat főszabály szerint a Google egyik USA-beli kiszolgálójára továbbítják, és ott tárolják őket. Ezt az elemzési eszközt az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése f) pontja alapján használjuk. A webhely üzemeltetőjének jogos érdeke fűződik a felhasználói minták elemzéséhez mind az online kínált szolgáltatások, mind az üzemeltető hirdetési tevékenységeinek optimalizálásához. Ha idevágó beleegyezést kértünk (pl. beleegyezés a cookie-k tárolásába), az adatkezelés kizárólag az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése a) pontja alapján történik; a beleegyezés bármikor visszavonható.
Az USA-ba történő adattovábbítás alapját az Európai Bizottság általános szerződési feltételei képezik. A részletek itt olvashatók:
https://privacy.google.com/businesses/controllerterms/mccs/.

Az IP-cím névtelenítése
A webhelyen aktiváltuk az IP-cím névtelenítésére szolgáló funkciót. Következésképpen a Google lerövidíti az Ön IP-címét az Európai Unió tagállamaiban, vagy más államokban, amelyek ratifikálták az Európai Gazdasági Térségről szóló Megállapodást az adatok Egyesült Államokba való továbbítása előtt. A teljes IP-címet továbbítjuk a Google egyik kiszolgálójára az Egyesült Államokban, és azt kizárólag kivételes esetekben rövidítik ott. A Google a webhely üzemeltetője nevében arra használja ezeket az adatokat, hogy elemezze, miként használja Ön a webhelyet. Ennek keretében jelentéseket készít a webhelyes tevékenységekről, és más szolgáltatásokat nyújt a webhely üzemeltetőjének, amelyek a webhely és az internet használatához kapcsolódnak. Az Ön Google Analytics által a böngészője egyéb adataival együtt továbbított IP-címét nem vonják össze semmilyen más, a Google birtokában lévő adattal.

Böngészőbeli beépülő modul
Ha letölti és telepíti a következő hivatkozáson elérhető böngészőbeli beépülő modult, megelőzheti, hogy a Google rögzítse és feldolgozza az Ön adatait:
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.
A felhasználói adatok Google Analytics általi kezelésével kapcsolatos további információkért olvassa el a Google Adatvédelmi nyilatkozatát a következő oldalon:
https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu.

A Google Analytics által biztosított demográfiai paraméterek
Ez a webhely használja a Google Analytics „demográfiai jellemzők” funkcióját abból a célból, hogy a webhely látogatójával kompatibilis hirdetéseket jelenítsen meg a Google hirdetési hálózatán belül. Ennek köszönhetően olyan jelentések készíthetők, amelyek információkat tartalmaznak a webhely látogatóinak életkoráról, neméről és érdeklődési köreiről. Az említett információk forrásait a Google érdeklődéshez kapcsolódó hirdetési tevékenysége, valamint harmadik felektől származó látogatói adatok képezik. Ezek az adatok nem rendelhetők adott személyhez. Ezt a funkciót bármikor inaktiválhatja, ha elvégzi a szükséges hirdetési beállításokat a Google-fiókjában, vagy a „Tiltakozás az adatok rögzítése ellen” című szakaszban ismertetettek szerint általában véve megtilthatja, hogy a Google Analytics rögzítse az Ön adatait.

Archiválási időszak
A Google által a felhasználó vagy az incidens szintjén tárolt, cookie-kkal, felhasználói azonosítókkal vagy hirdetési azonosítókkal (pl. a DoubleClick cookie-jai, androidos hirdetési azonosítók) kapcsolatos adatokat 14 hónap elteltével névtelenítik vagy törlik. A részletekért kattintson a következő hivatkozásra:
https://support.google.com/analytics/answer/7667196?hl=hu

etracker
A webhely használja az etracker nevű elemzési szolgáltatást. A szolgáltató az etracker GmbH (Erste Brunnenstraße 1, 20459 Hamburg, Németország).
Lehetővé teszi egy álnéven megalkotott felhasználói profil létrehozását az adatok alapján. Az etracker olyan technológiákat használ, amelyekkel fel lehet ismerni a felhasználót (pl. cookie-k ujjlenyomat-beállításhoz az eszközön). Az etracker technológiái segítségével összegyűjtött adatok nem használhatók fel a webhely felhasználóinak személy szerinti azonosítására, és nem vonhatók össze az álnév birtokosával kapcsolatos további személyes adatokkal egy, az érintett által rendelkezésre bocsátott különálló hozzájárulási nyilatkozat nélkül.
Az elemzési eszköz használatának az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése f) pontja képezi az alapját. A webhely üzemeltetőjének jogos érdeke fűződik a felhasználói minták elemzéséhez az üzemeltető webes ajánlatai és hirdetései optimalizálásához. Ha idevágó beleegyezést kértünk (pl. beleegyezés a cookie-k tárolásába), az adatkezelés kizárólag az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése a) pontja alapján történik; a beleegyezés bármikor visszavonható.

Google Ads
A webhely üzemeltetője használja a Google Ads nevű szolgáltatást. A Google Ads a Google Ireland Limited („Google”) – Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország – online promóciós programja.
A Google Ads lehetővé teszi számunkra, hogy hirdetéseket jelenítsünk meg a Google keresőmotorjában vagy harmadik felek webhelyein abban az esetben, ha a felhasználó rákeres bizonyos kulcsszavakra a Google-ben (kulcsszóalapú célzás). Emellett célzott hirdetéseket helyezhetünk el azon adatok alapján, amelyek a Google birtokában vannak a felhasználóról (pl. földrajzi hellyel kapcsolatos adatok és érdeklődési körök; célcsoportalapú célzás). A webhely üzemeltetőiként mennyiségi alapon elemezhetjük az adatokat. Elemezhetjük például, hogy mely keresési kifejezések eredményezték a hirdetéseink megjelenítését, és hány hirdetés váltott ki idevágó kattintásokat.
A Google Ads használata az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése f) pontja alapján történik. A webhely üzemeltetőjének jogos érdeke fűződik az üzemeltető szolgáltatásainak és termékeinek minél eredményesebb marketingjéhez.
Az USA-ba történő adattovábbítás alapját az Európai Bizottság általános szerződési feltételei képezik. A részletek itt olvashatók:
https://policies.google.com/privacy/frameworks és
https://privacy.google.com/businesses/controllerterms/mccs/.

Google Conversion-Tracking
A webhely használja a Google Conversion Tracking szolgáltatást. A szolgáltató a Google Ireland Limited („Google”) (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország).
A Google Conversion Tracking jóvoltából lehetőségünk van arra, hogy felismerjük, elvégzett-e bizonyos műveleteket a felhasználó. Elemezhetjük például, hogy a webhely mely gombjaira kattintottak rá, és milyen gyakorisággal, illetve mely termékeket véleményeznek vagy vásárolnak meg adott gyakorisággal. Az információ célja a konverziós statisztikák összeállítása. Megtudjuk, hány felhasználó kattintott a hirdetéseinkre, és milyen műveleteket végeztek el. Nem jutunk hozzá olyan adatokhoz, amely lehetővé tenné a felhasználók személy szerinti azonosítását. A Google azonosítási célokra használja az ilyen cookie-kat vagy más hasonló, felismerésre szolgáló technológiákat.
A Google Conversion Tracking szolgáltatást az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése f) pontja alapján használjuk. A webhely üzemeltetőjének jogos érdeke fűződik a felhasználói minták elemzéséhez abból a célból, hogy optimalizálja az üzemeltető webes megjelenését és hirdetési tevékenységét. Ha e tekintetben hozzájárulást kértünk (pl. a cookie-k tárolásához), az adatkezelésre kizárólag az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése a) pontja alapján kerül sor; a megadott hozzájárulás bármikor visszavonható.
Ha további részleteket szeretne megtudni a Google Conversion Tracking szolgáltatásról, tekintse át a Google adatvédelmi szabályzatát a következő oldalon:
https://policies.google.com/privacy?hl=hu.

Google DoubleClick
A webhely használja a Google DoubleClick egyes funkcióit. A szolgáltató a Google Ireland Limited („Google”) – Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország – (a továbbiakban: „DoubleClick”).
A DoubleClick segítségével érdeklődésalapú hirdetéseket jelenítünk meg a Google hálózatán. A hirdetések a DoubleClick jóvoltából a megtekintő érdeklődési köréhez igazíthatók. A hirdetéseink például megjelenhetnek a Google keresési találatai között, vagy a DoubleClick szolgáltatáshoz kapcsolódó szalagcímekben.
A DoubleClick csak úgy tud az érdeklődési körnek megfelelő promóciós tartalmakat megjeleníteni a felhasználók számára, ha felismeri az adott látogatót. Így a felhasználóhoz tudja rendelni a felkeresett webhelyeket, a kattintásokat, valamint a felhasználói mintákhoz kapcsolódó egyéb információkat. A DoubleClick ehhez cookie-kat vagy hasonló, felismerésre szolgáló technológiákat (pl. ujjlenyomat-beállítás az eszközökön) használ. A szolgáltatás egy álnévvel ellátott felhasználói profil keretében vonja össze a rögzített információkat. A felhasználó számára így az érdeklődési köréhez illeszkedő hirdetések jeleníthetők meg. A Google DoubleClick szolgáltatást célzásalapú hirdetési tevékenységek végzése miatt vesszük igénybe. Ez az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése f) pontja értelmében jogos érdeknek minősül. Ha idevágó beleegyezést kértünk (pl. beleegyezés a cookie-k tárolásába), az adatkezelés kizárólag az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése a) pontja alapján történik; a beleegyezés bármikor visszavonható.
Ha további tudnivalókra kíváncsi azzal kapcsolatban, hogy miként emelhet kifogást a Google által megjelenített hirdetésekkel szemben, tekintse meg a következő oldalakat:
https://policies.google.com/technologies/ads és
ttps://adssettings.google.com/authenticated.

6. Hírlevél

Hírlevéladatok
Ha fel szeretne iratkozni a webhelyen kínált hírlevélre, szükségünk lesz az e-mail-címére, valamint egyéb információkra, amelyekkel ellenőrizhetjük, hogy valóban Ön-e a megadott e-mail-cím tulajdonosa, és hozzájárulást kérünk a hírlevél fogadásához. Nem gyűjtünk további adatokat, vagy ha igen, az kizárólag önkéntes alapon történik. Az ilyen adatokat kizárólag a kért információk elküldésére használjuk, és az adatokat nem osztjuk meg harmadik felekkel.
A hírlevélre való feliratkozásra szolgáló űrlapon megadott információk kezelése kizárólag az Ön hozzájárulása alapján történik (általános adatvédelmi rendelet, 6. cikk (1) bekezdés a) pont). Az adatok és az e-mail-cím archiválásához, valamint az ezen adatok hírlevél elküldésére való felhasználásához megadott hozzájárulás bármikor visszavonható például azáltal, ha a „Leiratkozás” hivatkozásra kattint a hírlevélben. Ez nem érinti az adott dátumig esetlegesen lezajlott adatkezelési tranzakciók jogszerűségét.
A hírlevélre való feliratkozás érdekében rendelkezésünkre bocsátott adatokat addig tároljuk, amíg Ön le nem iratkozik a hírlevélről vagy a hírlevél szolgáltatójáról, és le nem töröljük Önt a terjesztési listáról a hírlevélről való leiratkozás után, vagy amíg érvényét nem veszti a cél. Fenntartjuk a jogot, hogy az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése f) pontja értelmében fennálló jogos érdekünk hatókörén belül bármikor tetszés szerint töröljünk vagy letiltsunk bizonyos e-mail-címeket a hírlevél terjesztési listájáról.
Miután leiratkozott a hírlevél terjesztési listájáról, előfordulhat, hogy e-mail-címét mi vagy a hírlevél szolgáltatója tároljuk egy tiltólistán annak érdekében, hogy megakadályozzuk a jövőbeli üzenetküldést. A tiltólistán szereplő adatokat kizárólag erre a célra használjuk, és nem vonjuk össze más adatokkal. Ez az Ön érdekeit, valamint a saját ahhoz fűződő érdekeinket is szolgálja, hogy betartsuk a hírlevelek küldésére vonatkozó jogi követelményeket (jogos érdek az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése f) pontja értelmében). Az adatokat határozatlan ideig tárolhatjuk a tiltólistán. Amennyiben az Ön érdekei elsőbbséget élveznek a saját jogos érdekünkkel szemben, tiltakozhat a tárolás ellen.

7. Beépülő modulok és eszközök

YouTube-integráció kiterjesztett adatvédelemmel
Webhelyünkre beágyazunk a YouTube nevű webhelyről származó videókat. A szolgáltató a Google Ireland Limited („Google”) (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország).
A YouTube szolgáltatást a kiterjesztett adatvédelmi módban használjuk. A YouTube szerint ez a mód gondoskodik arról, hogy a YouTube ne tudjon adatokat tárolni a webhely látogatóiról azelőtt, hogy megtekintenének egy videót. Ennek ellenére a kiterjesztett adatvédelmi mód használata nem feltétlenül jelenti azt, hogy kizárt lenne, hogy adatokat osztunk meg a YouTube-partnerekkel. A YouTube például minden esetben kapcsolatot teremt a Google DoubleClick-hálózattal, függetlenül attól, hogy Ön megtekint-e egy videót.
Ha Ön lejátszik egy videót a webhelyen, kapcsolat jön létre a YouTube kiszolgálóival. Következésképpen a YouTube-kiszolgáló értesül arról, hogy mely oldalakat kereste fel. Ha a webhelyünk meglátogatása során be van jelentkezve a YouTube-fiókjába, engedélyezi a YouTube számára, hogy közvetlenül az Ön személyes profiljához rendelje a böngészési mintáit. Ezt megelőzheti, ha kijelentkezik a YouTube-fiókjából.
Ezenkívül ha elkezd lejátszani egy videót, a YouTube különféle cookie-kat vagy hasonló, felismerésre szolgáló technológiákat (pl. ujjlenyomat-beállítás az eszközökön) helyezhet el az Ön eszközén. A YouTube ezáltal információkhoz jut a webhely látogatóival kapcsolatban. Ezeket az információkat többek között arra használják, hogy videós statisztikákat készítsenek annak érdekében, hogy felhasználóbarátabbá tegyék a webhelyet, és megelőzzék a csalásra irányuló kísérleteket.
Bizonyos körülmények között további adatkezelési tranzakciókat válthat ki, ha Ön elindít egy YouTube-videót. Ezekre nincs kihatásunk.
A YouTube használata az ahhoz fűződő érdekünkön alapul, hogy vonzó formában jelenítsük meg az online tartalmainkat. Az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése f) pontja alapján ez jogos érdeknek tekinthető. Ha idevágó beleegyezést kértünk, az adatkezelés kizárólag az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése a) pontja alapján történik; a beleegyezés bármikor visszavonható.
Ha további részleteket szeretne megtudni azzal kapcsolatban, hogy hogyan kezeli a YouTube a felhasználók adatait, tekintse meg a YouTube adatvédelmi szabályzatát a következő oldalon:
https://policies.google.com/privacy?hl=hu.

Userlike kiterjesztett adatvédelmi módban
A Userlike (a továbbiakban: „Userlike”) szoftvert használjuk arra, hogy feldolgozzuk a támogatási csatornáinkon vagy élő csevegési rendszerünkön keresztül beérkezett felhasználói kérdéseket. A szolgáltató a Userlike UG (korlátolt felelősségű társaság). Cím: Probsteigasse 44–46, 50670 Köln, Németország.
A nekünk küldött üzeneteket a Userlike hibajegyrendszerében tárolhatjuk, vagy élő csevegés keretében válaszolják meg őket a munkatársaink.
Ha a Userlike platformon keresztül kommunikál velünk, mi és a Userlike tároljuk többek között az Ön nevét és e-mail-címét – amennyiben megadta –, valamint a csevegési előzményeket. Az adatokat egy profil formájában összegezzük.
A nekünk címzett üzenetek addig maradnak a birtokunkban, amíg meg nem kér minket a törlésükre, vagy okafogyottá nem válik az adattárolás (pl. azt követően, hogy feldolgoztuk a megkeresését). Ez semmilyen jogszabályi rendeletet – különösen törvényben meghatározott, kötelező adatmegőrzési kötelezettségeket – nem érint. A Userlike szoftvert az általános adatvédelmi rendelet 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja alapján vesszük igénybe. A webhely üzemeltetőjének jogos érdeke fűződik a minél eredményesebb marketingtevékenységekhez. Ha idevágó hozzájárulást kértünk, az adatkezelésre kizárólag az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése a) pontja alapján kerül sor; a megadott hozzájárulás bármikor visszavonható. A Userlike székhelye az Európai Unióban található, ám a szolgáltatás az Amazon Web Services (Amazon CloudFront (cloudfront.net)) kiszolgálóit használja. Ennélfogva előfordulhat, hogy az Ön adatait az Egyesült Államokba továbbítják.
A további tudnivalókért tekintse meg a Userlike adatvédelmi nyilatkozatát:
https://www.userlike.com/de/data-privacy és
https://www.userlike.com/de/blog/live-chat-software-datenschutz-dsgvo.

8. Online audio- és videókonferenciák (Konferenciaeszközök)

Adatkezelés
Többek között online konferenciaeszközöket használunk az ügyfeleinkkel folytatott kommunikációra. Az igénybe vett eszközöket alább részletesen felsoroljuk. Ha Ön az interneten keresztül audio- vagy videókonferencia keretében kommunikál velünk, személyes adatait velünk együtt az adott konferenciaeszköz üzemeltetője is összegyűjti és kezeli. A konferenciaeszközök minden, az eszközök használatához/igénybevételéhez megadott információt összegyűjtenek (e-mail-cím és/vagy telefonszám). A konferenciaeszközök ezenkívül a következő adatokat kezelik: a konferencia időtartama, a konferencián való részvétel kezdő és záró időpontja, a résztvevők száma, és egyéb, „kontextussal” kapcsolatos információk, amelyek a kommunikációs folyamathoz kötődnek (metaadatok).
Az eszköz szolgáltatója emellett minden olyan technikai adatot kezel, amelyre az online kommunikáció feldolgozásához van szükség. Ez különösen a következőket foglalja magában: IP-címek, MAC-címek, eszközazonosítók, eszköz típusa, operációs rendszer típusa és verziója, kliens verziója, kamera típusa, mikrofon vagy hangszóró, valamint a kapcsolat típusa.
Ha tartalmakat cserélnek ki, töltenek fel vagy bocsátanak más módon rendelkezésre az eszközön belül, ezek tárolása szintén az eszköz szolgáltatójának kiszolgálóin történik. Ezek a tartalmak a teljesség igénye nélkül a következőket ölelhetik fel: felhőbeli felvételek, csevegési/azonnali üzenetek, hangüzenetek, feltöltött fényképek és videók, fájlok, táblák, valamint egyéb, a szolgáltatás használata során megosztott információk. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy nem tudjuk teljes mértékben befolyásolni a használt eszközök vonatkozásában zajló adatkezelést. A lehetőségeinket javarészt az adott szolgáltató vállalati szabályzata határozza meg. A konferenciaeszközök által végzett adatkezeléssel kapcsolatban az eszközökhöz tartozó adatvédelmi nyilatkozatokban olvashatók további információk. Az eszközöket felsoroltuk a szöveg alatt.

Cél és jogalapok
A konferenciaeszközöket azért vesszük igénybe, hogy kommunikáljunk a potenciális vagy meglévő szerződéses partnereinkkel, vagy bizonyos szolgáltatásokat kínáljunk az ügyfeleinknek (általános adatvédelmi rendelet, 6. cikk (1) bekezdés b) pont). Az eszközök emellett arra szolgálnak, hogy általában véve egyszerűsítsék és gyorsítják a kommunikációt velünk vagy a vállalatunkkal (jogos érdek az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése f) pontja értelmében). Amennyiben hozzájárulást kértünk, a kérdéses eszközöket e hozzájárulás alapján használjuk; a hozzájárulás bármikor visszavonható az adott dátumtól fogva.

A tárolás időtartama
A közvetlenül a videó- és konferenciaeszközeinkből összegyűjtött adatokat haladéktalanul töröljük a rendszereinkből, ha Ön az eltávolításukat kéri, visszavonja a tároláshoz való hozzájárulását, vagy ha okafogyottá válik az adattárolás. A tárolt cookie-k addig maradnak az Ön végeszközén, ameddig nem törli azokat. Mindez nem érinti a kötelező, jogszabályban rögzített adatmegőrzési időtartamokat.
Nincs kihatásunk azon adatai tárolásának időtartamára, amelyeket a konferenciaeszközök üzemeltetői saját célra tárolnak. A részletekért forduljon közvetlenül a konferenciaeszközök üzemeltetőihez.

Használt konferenciaeszközök
A következő konferenciaeszközöket vesszük igénybe:

TeamViewer
Használjuk a TeamViewer eszközt. A szolgáltató a TeamViewer Germany GmbH (Jahnstr. 30, 73037 Göppingen). Az adatkezeléssel kapcsolatos részletek a TeamViewer adatvédelmi szabályzatában olvashatók:
https://www.teamviewer.com/en/privacy-policy/.

GoToMeeting
Használjuk a GoToMeeting eszközt. A szolgáltató a LogMeIn, Inc. (320 Summer Street Boston, MA 02210, USA). Az adatkezeléssel kapcsolatos részletek a GoToMeeting adatvédelmi szabályzatában olvashatók:
https://www.logmeininc.com/legal/privacy.
Az USA-ba történő adattovábbítás alapját az Európai Bizottság általános szerződési feltételei képezik. A részletek itt tekinthetők meg:
https://logmeincdn.azureedge.net/legal/lmi-customer-dpa-2020v1-de.pdf.

Microsoft Teams
Használjuk a Microsoft Teams szolgáltatást. A szolgáltató a Microsoft Corporation, One Microsoft Way (Redmond, WA 98052-6399, USA). Az adatkezeléssel kapcsolatos részletek a Microsoft Teams adatvédelmi szabályzatában olvashatók:
https://privacy.microsoft.com/hu-hu/privacystatement.

9. Jelenlét a közösségi hálózatokon (közösségi médiában)

Webhelyünkön nem használjuk közösségimédia-platformok beépülő moduljait. A közösségi hálózatok kizárólag tiszta hivatkozásokon keresztül érhetők el a webhelyünkről. Ennélfogva semmilyen adatot nem továbbítunk közösségi hálózatoknak, amikor meglátogatja a webhelyünket.

Azért vagyunk jelen a közösségi hálózatokon, és abból a célból kezeljük a felhasználók adatait ezen összefüggésben, hogy kommunikáljuk az ott aktív felhasználókkal, vagy tájékoztatást és szolgáltatásokat nyújtsunk.
Fontos tudni: előfordulhat, hogy a felhasználói adatokat az Európai Unión kívül kezelik. Ez kockázatokkal járhat a felhasználók számára, mivel többek között megnehezítheti a felhasználók jogainak érvényesítését.
A felhasználói adatokat jellemzően a közösségi hálózatok is kezelik piackutatás és hirdetés céljából. Felhasználói profilok készíthetők például a felhasználók magatartása és az abból kikövetkeztetett érdeklődési körök alapján. Ezek többek között olyan hirdetések megjelenítésére használhatók, amelyek vélhetően összhangban állnak a felhasználók érdeklődési körével. Ez általában a felhasználók számítógépén elhelyezett cookie-k segítségével történik.

Az adatkezelés különféle formáinak, valamint a tiltakozási lehetőségeknek (kívülmaradás) bemutatásához az adott hálózatok üzemeltetői által közrebocsátott adatvédelmi nyilatkozatokra és tájékoztatásra támaszkodunk.

Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy az információkérelmek és az érintettek jogainak gyakorlása vonatkozásában az tekinthető a legeredményesebb eljárásnak, ha közvetlenül az üzemeltetőkhöz fordulnak. Kizárólag az üzemeltetők férnek hozzá a felhasználók adataihoz, tehetik meg a szükséges intézkedéseket, és biztosíthatnak információkat közvetlen formában. Ha továbbra is segítségre van szüksége, bátran hozzánk fordulhat.

Facebook
A Facebook Ireland Ltd. vállalattal közös felelősségünk a Facebook-oldalunk (úgynevezett „rajongói oldal”) látogatói adatainak összegyűjtése (az adatok további feldolgozása azonban nem). Ezek az adatok információkat foglalnak magukban azokról a tartalomtípusokról, amelyeket a felhasználók megtekintenek, vagy amelyekkel interakcióba lépnek, illetve az általuk elvégzett műveletekről (részletek: https://www.facebook.com/policy), valamint a felhasználók által használt eszközökről (pl. IP-címek, operációs rendszer, böngésző típusa, nyelvi beállítások, cookie-adatok). Ahogyan a Facebook kifejti az adatvédelmi szabályzatában, abból a célból is gyűjt és felhasznál információkat, hogy elemzési szolgáltatásokat nyújtson („Az oldal elemzési adatai”) az oldalak üzemeltetőinek, akik így elemzési adatokat kapnak azzal kapcsolatban, hogy milyen aktivitást mutatnak az emberek az oldalaikon, és milyen interakciókat folytatnak az azokhoz kötődő tartalmakkal. A Facebookkal különleges megállapodást kötöttünk (https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum)), amely különösen azt szabályozza, hogy milyen biztonsági intézkedéseket kell megtennie a Facebooknak. A megállapodás keretében a Facebook beleegyezett az érintettek jogainak érvényesítésébe. A Facebookkal kötött megállapodások nem korlátozzák a felhasználók jogait (különösen az információkéréshez, valamint az adatok törléséhez, a tiltakozáshoz, és az illetékes felügyelő hatóságnál való panasztételhez fűződő jogokat). A következő oldalon olvashatók további információk: https://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data.

Igénybe vett szolgáltatások és szolgáltatók:

10. Egyéni szolgáltatások

10.1 Állások megpályázása

A webhelyek látogatói számára lehetővé tesszük, hogy állásokra pályázzanak nálunk (pl. e-mailben, postai szolgáltatásokon keresztül, vagy az online jelentkezési űrlap kitöltésével). Alább tájékoztatást nyújtunk a jelentkezési folyamat keretében Önnel kapcsolatban gyűjtött személyes adatok hatóköréről, céljáról és felhasználásáról. Biztosítjuk afelől, hogy adatai összegyűjtése, kezelése és felhasználása a hatályos adatvédelmi jogokkal és az egyéb jogszabályi rendelkezésekkel összhangban történik, valamint garantáljuk, hogy adatait mindig szigorúan bizalmasan kezeljük.

Az adatgyűjtés hatóköre és célja
Ha jelentkezik nálunk egy állásra, minden kapcsolódó személyes adatot (pl. elérhetőséggel kapcsolatos és kommunikációs adatok, a jelentkezéshez kötődő dokumentumok, az állásinterjún készített jegyzetek stb.) összegyűjtünk, ha szükség van ezekre ahhoz, hogy döntsünk a kapcsolatfelvételről vagy a munkaviszony kialakításáról. Az említettek jogalapja az általános adatvédelmi rendelet 26. paragrafusa a német jog szerint (Tárgyalás a munkaviszonyról), az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése b) pontja (Szerződésről folytatott általános tárgyalások), valamint – amennyiben Ön megadta a hozzájárulását – az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése a) pontja. A hozzájárulást bármikor visszavonhatja. Vállalatunkon belül kizárólag az álláspályázat feldolgozásában részt vevő egyénekkel osztjuk meg az Ön személyes adatait.
Amennyiben pályázata következtében felvételt nyer a vállalatunkhoz, a beküldött adatokat az általános adatvédelmi rendelet 26. paragrafusával és 6. cikkének (1) bekezdése b) pontjával összhangban archiváljuk abból a célból, hogy rögzítsük a munkaviszonyt az adatkezelési rendszerünkben.

Az adatok archiválásának időszaka
Ha nem tudunk Önnek állásajánlatot tenni, vagy Ön elutasítja az állásajánlatot, vagy visszavonja a jelentkezését, fenntartjuk a jogot, hogy jogos érdekünkből adódóan (általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének (1) bekezdése f) pontja) a jelentkezési eljárás lezárása (elutasítás vagy a jelentkezés visszavonása) után akár 6 hónapig megőrizzük a beküldött adatokat.
Ezt követően töröljük az adatokat, és megsemmisítjük a jelentkezési dokumentumok fizikai példányait. Az adatok tárolása elsősorban bizonyítékként szolgál arra az esetre, ha jogi vita merülne fel. Ha egyértelművé válik, hogy az adatokra a 6 hónap letelte után is szükség van (pl. közelgő vagy függőben lévő jogi vita miatt), a törlésre kizárólag azután kerül sor, hogy a további tárolás okafogyottá vált.
Ezenkívül hosszabb tárolásra is sor kerülhet, ha Ön beleegyezett ebbe (általános adatvédelmi rendelet, 6. cikk (1) bekezdés, a) pont), vagy ha az adatok tárolására vonatkozó, jogszabályban rögzített követelmények ellentétesek a törléssel.

Felvétel a jelentkezői állományba
Ha nem kap tőlünk állásajánlatot, előfordulhat, hogy bekerülhet a jelentkezői állományunkba. Amennyiben felvesszük Önt a rendszerünkbe, a jelentkezéshez kapcsolódó összes dokumentumot és információt továbbítjuk a jelentkezői állomány kezelésére szolgáló rendszerbe annak érdekében, hogy megfelelő üresedések esetén felvehessük Önnel a kapcsolatot.
A jelentkezői állományba kizárólag a kifejezett hozzájárulása alapján vesszük fel (általános adatvédelmi rendelet, 6. cikk (1) bekezdés a) pont). Az adatok benyújtására vonatkozó megállapodás önkéntes alapú, és nem kapcsolódik a folyamatban lévő jelentkezési eljáráshoz. Az érintett személy bármikor visszavonhatja a beleegyezését. Ebben az esetben a jelentkezői állományban szereplő adatokat visszavonhatatlanul töröljük, amennyiben nincs jogi indokunk a tárolásukra.
A jelentkezői állományban szereplő adatokat visszavonhatatlanul töröljük legkésőbb két évvel a hozzájárulás megadása után.

10.2 Megjegyzések az üzleti partnerektől származó adatok általános kezelésével kapcsolatban

A kezelés céljai és jogalapjai
Személyes adatait az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) , a szövetségi adatvédelmi törvény (BDSG) és egyéb releváns adatvédelmi előírások rendelkezéseivel összhangban kezeljük. Az egyéni adatok kezelése és felhasználása a megállapodás szerinti vagy kért szolgáltatástól függ. Szerződéses dokumentumaink, űrlapjaink, hozzájárulási nyilatkozataink és az Ön rendelkezésére bocsátott egyéb információk (pl. a webhellyel vagy a felhasználási feltételekkel kapcsolatban) további részletekkel és kiegészítéssel szolgálhatnak a kezelés célja tekintetében.

Hozzájárulás (általános adatvédelmi rendelet, 6. cikk (1) bekezdés, a) pont)
Amennyiben Ön hozzájárult a személyes adatok kezeléséhez, az idevágó hozzájárulás képezi az említett kezelés jogalapját. Jövőbeli hatállyal bármikor visszavonhatja a hozzájárulását.

Szerződéses kötelezettségek teljesítése (általános adatvédelmi rendelet, 6. cikk (1) bekezdés, b) pont))
Személyes adatait akkor kezeljük, ha erre jogi kötelezettségek teljesítése miatt van szükség (pl. kereskedelmi vagy adóügyi törvények).

Jogi kötelezettségek teljesítése (általános adatvédelmi rendelet, 6. cikk (1) bekezdés c) pont)
Személyes adatait akkor kezeljük, ha erre jogi kötelezettségek teljesítése miatt van szükség (pl. kereskedelmi vagy adóügyi törvények).

Ezenkívül a következő célokból kezelhetjük az Ön adatait:

  • a csalás és a pénzmosás megelőzése;
  • a terrorizmus finanszírozásának, illetve az eszközeinket veszélyeztető bűntények megelőzése, felszámolása és kivizsgálása;
  • az adóügyi törvényekben foglalt ellenőrzési és jelentéstételi kötelezettségek teljesítése;
  • az adatok adatvédelmi és adatbiztonsági célokból történő archiválása;
  • adóügyi és egyéb hatóságok által végzett auditok.

Emellett előfordulhat, hogy személyes adatait kénytelenek agyunk megosztani hivatalos/bírósági intézkedések összefüggésében bizonyítékgyűjtés, bűnügyi eljárások vagy polgári keresetek érvényre juttatása céljából.

A saját, vagy harmadik felek jogos érdeke (általános adatvédelmi rendelet, 6. cikk (1) bekezdés, f) pont)
Személyes adatait az érdekek közötti egyensúly megteremtése alapján is felhasználhatjuk annak érdekében, hogy megvédjük a saját, vagy harmadik felek jogos érdekét. Ezt a következő célból tesszük:

  • hirdetés vagy piackutatás, ha Ön nem tiltakozott az adatai felhasználása ellen;
  • információszerzés és adatcsere hitelügynökségekkel, ha ez túlmutat a minket érintő gazdasági kockázaton;
  • az Ön adatainak korlátozott idejű tárolása, ha a törlés nem lehetséges, vagy csak indokolatlan erőfeszítés árán lehetséges a tárolás különleges természete miatt;
  • az európai és nemzetközi terrorizmus elleni listák összevetése, ha ez túlmutat a jogi kötelezettségeken;
  • a szolgáltatások és termékek, illetve a meglévő rendszerek és folyamatok továbbfejlesztése;
  • a személyes adatok kellő gondosság keretében történő közzététele, pl. ha a vállalatot eladják;
  • a birtokunkban lévő adatok bővítése nyilvánosan elérhető adatok felhasználása vagy kutatása révén;
  • statisztikai értékelések vagy piacelemzések végzése;
  • összehasonlító teljesítményértékelés;
  • jogi igények érvényesítése és védekezés olyan viták esetében, amelyek nem közvetlenül a szerződéses viszonyhoz kapcsolódnak;
  • pontozási rendszerek vagy automatizált döntéshozatali folyamatok kialakítása;
  • belső és külső vizsgálatok és/vagy biztonsági ellenőrzések;
  • telefonos beszélgetések lehetséges meghallgatása vagy rögzítése minőség-ellenőrzés és képzés céljából;
  • magánjogi vagy hivatalos ügyekhez szükséges tanúsítások;
  • tulajdonjogok biztosítása és gyakorlása megfelelő intézkedések révén (pl. videós megfigyelés).

Az általunk kezelt személyes adatok kategóriái
A következő adatokat kezeljük:

  • személyes adatok (név, születési idő, születési hely, állampolgárság, családi állapot, foglalkozás/iparág és hasonló adatok);
  • elérhetőségek (cím, e-mail-cím, telefonszám és hasonló adatok);
  • fizetéssel/fedezettel kapcsolatos megerősítés bank- és hitelkártyák esetében;
  • az Ön pénzügyi helyzetével kapcsolatos információk (hitelképesség, többek között pontszám, vagyis a gazdasági kockázat felmérésére szolgáló adatok);
  • ügyfél- és beszállítói előzmények.

Emellett nyilvános forrásokból (internet, média, sajtó, kereskedelmi és polgári nyilvántartások) származó személyes adatokat is kezelünk.
Olyan személyes adatokat is kezelünk, amelyekhez jogszerűen jutottunk hozzá harmadik felektől (pl. e-mail-listák szolgáltatói, hitelügynökségek), amennyiben erre szükség van a szolgáltatásaink biztosításához.

Ki kapja meg az Ön adatait?
Személyes adatait azokkal a részlegekkel osztjuk meg a vállalatunkon belül, amelyeknek szükségük van az Ön személyes adataira a szerződéses vagy jogi kötelezettségeink teljesítéséhez, vagy ahhoz, hogy a jogos érdekeink szerint járjunk el.

Emellett előfordulhat, hogy a következő jogalanyok/szervek is megkapják az adatait:

  • Az általunk igénybe vett szerződésfeldolgozók (általános adatvédelmi rendelet, 28. cikk), támogató tevékenységeket végző szolgáltatók, valamint egyéb illetékes szervek az általános adatvédelmi rendelet értelmében, különösen például a következő területeken: informatikai szolgáltatások, logisztikai és nyomtatási szolgáltatások, külső számítógépközpontok, adatkezelési/informatikai alkalmazások támogatása/karbantartása, archiválás, dokumentumfeldolgozás, adatmegsemmisítés, marketing, auditszolgáltatások, hitelintézetek, disztribútorok.
  • Közigazgatási szervek és intézmények, amelyek számára esetleges jogi vagy hivatalos kötelezettségek miatt továbbítanunk az adatokat, jelentést kell készítenünk azokról, vagy amelyekkel meg kell osztanunk az adatokat, vagy ha az adatok közzététele közérdeket szolgál
  • Szervek és intézmények a saját jogos érdekünk vagy egy harmadik fél jogos érdeke alapján (pl. megosztás közigazgatási szervekkel, hitelügynökségekkel, adósságbehajtó szervekkel, ügyvédekkel, bíróságokkal)
  • Egyéb szervek, amelyek esetében engedélyezte, hogy továbbítsuk az adatait.

Az adatok továbbítása egy harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére
Akkor továbbítunk adatokat Európai Unión (EU) vagy az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívüli országokba – vagyis úgynevezett harmadik országokba –, ha erre szükség van egy megrendelés/Önnel fennálló szerződés teljesítéséhez, megköveteli a törvény (pl. adóbevallási kötelezettségek), ha ez a saját, vagy egy harmadik fél jogos érdeke, vagy ha Ön hozzájárult ehhez.
Ezen összefüggésen belül az adatai kezelésére akkor is sor kerülhet egy harmadik országban, ha a kérésünkre történő feldolgozás keretében szolgáltatókat vonunk be a folyamatba.
Ha az Európai Bizottság nem hozott határozatot a kérdéses országban az adatvédelem megfelelő szintjéről, célnak megfelelő szerződések és intézkedések keretében gondoskodunk az Ön jogainak és szabadságainak kellő védelméről és garantálásáról az uniós adatvédelmi követelményekkel összhangban. Kérésre a rendelkezésére bocsátjuk az idevágó részletes és releváns tudnivalókat.

Mennyi ideig tároljuk az adatait?
Személyes adatait szükség szerint az üzleti kapcsolatunk teljes időtartama alatt kezeljük; ez egy szerződés kezdeményezését és teljesítését is magában foglalja.
Ezenkívül számos adatmegőrzésre és dokumentálásra vonatkozó kötelezettséget kell teljesítenünk, amelyekről többek között a német kereskedelmi törvénykönyv (HGB) és a német adóügyi törvénykönyv (AO) rendelkezik. Az ezekben meghatározott, adatmegőrzésre és/vagy dokumentálásra vonatkozó időszakokat az üzleti kapcsolat és a szerződés előtti jogi viszony megszűnését követő tíz évben maximálják.
Az adatmegőrzés időszakának meghatározásakor emellett a törvényi elévülés idejét is figyelembe vesszük. A német polgári törvénykönyv 195. és azt követő szakaszai ezt általában véve három évben határozzák meg, de bizonyos esetekben akár harminc év is lehet.

Milyen mértékben használunk automatizált döntéshozatalt (többek között profilozást) egyedi ügyekben?
Nem használunk tisztán automatizált döntéshozatalt az általános adatvédelmi rendelet 22. cikkében vett értelemben. Amennyiben ilyen eljárásokat alkalmazunk egyedi ügyekben, erről külön tájékoztatjuk Önt, ha erre jogszabály kötelez minket.

Recommended contents

Here you will find external YouTube contents for the article. Click to watch.

I consent to being shown external contents. I am aware that personal data may be shared with third-party platforms. For more information, refer to our privacy policy.